TRKOM DO LEKA

powered by Fit Complete

Race for the Cure® je najveći sportski događaj u Evropi posvećen zdravlju žena. Pomaže organizacijama i bolnicama za lečenje raka dojke da prikupe sredstva i podignu svest. Sa 500.000 novo dijagnostikovanih i 130.000 žena koje umru od raka dojke svake godine u Evropi, ova sredstva su od vitalnog značaja. Sada više nego ikada.

3K šetnja ili 5K trčanje

Pozivamo vas ispred kluba Fit Complete Running da zajedno sa nama podržite ovaj događaj trčanjem 5km ili šetnjom 3km u nedelju 26. septembra u 09.00h na početku keja kod mornarice (kod Jahting kluba Novi Sad). Događaj je otvorenog tipa i svako može da učestvuje sa dobrovoljnom online uplatom kao deo ekipe Fit Complete Running:

https://www.raceforthecure.eu/sr/Teams/Team/Id/451

Ili direktno kao sponzor.

Svaka Race for the Cure® okuplja preživele, porodicu i prijatelje na stazi od 3K ili 5K. Preživeli proslavljaju pobedu nad rakom dojke, učesnici podržavaju svoje najmilije pogođene bolešću i odaju počast voljenim osobama koje su preminule.

Za 2021. godinu, Think Pink Europe najavio je 30 trka sa 300.000 učesnika u 22 zemlje u Evropi. Zbog pandemije COVID-19, veliki sportski događaji se odlažu ili otkazuju. Upravo u vreme kada su pacijenti i preživeli sa karcinomom dojke ranjivi i najviše im treba naša podrška.

Budite sigurni, ostanite povezani

Kriza tokom korone nas je inspirisala da udružimo snage i podignemo Race for Cure® na novi nivo: pozivamo sve u Evropi da učestvuju u digitalnoj trci Race for the Cure®. Registrujte svoju 3K šetnju ili 5K trčanje u svom kvartu, selu ili gradu, zajedno sa prijateljima, porodicom, kolegama, komšijama i povežite se sa hiljadama ljudi širom Evrope.

#RFTC2021

Napravite veliko ružičasto onlajn zujanje! Delite svoje vežbe, ružičastu odeću, pripreme, druženja na društvenim mrežama, koristite hešteg #RFTC2021 i nadahnite druge ljude da učestvuju. Nastavite da se krećete, delite zabavu i podržite zaštitu ženskog zdravlja u Evropi!

Naša podrška je od vitalnog značaja Prihode od registracija i donacija daju se organizacijama koje su učestvovale, bolnicama ili grupama za podršku pacijentkinjama, a namenjene za pomoć pacijentima obolelim od karcinoma dojke.

http://www.europadonna.org.rs

Cilj ovog događaja, kao uvoda u međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, jeste osnaživanje i podizanje svesti žena i društva u borbi protiv raka dojke. Organizuje se širom sveta u više od 150 gradova.

Događaj promoviše zdravlje žena, okuplja i žene i muškarce, i mlade i stare, one koji su se izborili sa bolešcu, kao i one koji podržavaju ovu borbu.

Događaj je sportska manifestacija u kojoj učestvuju oni koji mogu da trče za one koji to nisu u mogućnosti i koji na jednom mestu, i uspe da okupi žene koje su preživele bolest i njihove prijatelje, građane koji žele da pokažu svoju solidarnost sa njima, porodice, poznate ličnosti, a sve kako bi se podigla svest u borbi protiv karcinoma dojke. Važno je učestvovati, pružiti podršku obolelima, njihovim porodicama i celom društvu, jer ova bolest ne bira i dotiče svakoga od nas.