Proleće je vreme za preokret!

Da li ste svesni posledica koje je zimska uljuljkanost ostavila na vaše telo? Dok trepnemo, leto je tu. Pravo je vreme da se pokrenete!

Kako da leto dočekamo u top formi? Mi imamo proveren recept – redovni treninzi uz malu korekciju ishrane.

Naviknuti na zimsku kuhinju bogatu kalorijama, na sam pomen menjanja navika vezanih za našu ishranu, možete posustati i izgubiti elan.  Nemojte se plašiti, možda zvuči zastrašujuće, ali ovo zaista nije teško! Uz sav „zeleniš“ koji nam je dostupan u prolećnom periodu lako je zdravljem začiniti svaki obrok. Zeleno je prava prolećna boja, pa tako narednih meseci birajte sveže zeleno povrće poput španata, blitve, prokelja, zelja, špargle. Ono je siromašno kalorijama, ali bogato antioksidansima, folatima, kalijumom, magnezijumom i drugim materijama koje podjednako hrane i vaš mozak i vaše telo. Posebno će vas obradovati crveno voće čiju sezonu otvaraju jagode. Užina u vidu šejka od jagoda, malina ili šumskog voća staviće svakome osmeh na lice i utoliti želju za slatkišima. Ne zaboravite da ugljene hidrate, osim onih koje dobijate iz svežeg voća i povrća, potpuno izbacite iz hrane ili ih bar svedite na minimum.

Nakon što unesete ove male promene u svoju ishranu i stvorite svakodnevnu zdravu rutinu, vrlo brzo će se i vaše telo osećati bolje, okrepljenije i snažnije. Dakle, spremni ste za treninge!

Da li ste proteklih meseci vredno trenirali?

Ukoliko je vaš odgovor NE, nemojte odmah odabrati treninge najvišeg intenziteta, jer mnogi nakon početnih jakih upala mišića,odustanu od vežbanja. Za prvi period odaberite treninge poput Pilatesa, Yoge ili Stretchinga, na kojima ćete se opustiti , istezati vaše mišiće i pripremiti vaše telo za potpuni preokret.

Za najbolje rezultate potrebno je kombinovati različite tipove vežbi i vrste treninga. Uz svima poznate kardio treninge, neophodno je uvoditi i vežbe snage kao i jačati jezgro svog tela (trbuh i leđa) kroz Core trening.

Želite li da regulišete telesnu težinu?

Sigurni smo da će vam i najmanje promene prijati! Zato naš centar ima savršen program za vas – Start it –  savršen spoj kardio i vežbi snage. Nakon što sagorite višak kalorija i osnažite svoje telo, osećaćete se odlično. A kad vrućine postanu sve veće i leto već praktično zakuca na vrata, skinite se i đuskajte uz najnovije hitove na našem Burn it programu. Tako možemo zajedno sve do sledeće zime, pa ponovo sve u krug!

Stvarajte dobre navike, a rezultati će sigurno doći. Čekamo vas na treninzima!